Romantisch bloemstuk voor Valentijnsdag

Romantisch bloemstuk met rode rozen, roze rozen en gipskruid

Over een paar dagen is het Valentijnsdag, de dag om je allerliefste een bloemetje cadeau te geven. Mogelijkheden genoeg, van een enkele rode roos tot een romantisch bloemstuk. Ik koos voor het laatste om te maken. Een beetje Valentijn met een vleugje romantiek. Rode rozen mogen natuurlijk niet ontbreken.

Onlangs kocht ik op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam een gave vaas met 15 gaten. De vaas heeft de vorm van een pompoen en is gemaakt van gecraqueleerd van aardewerk. Ik ben meteen verliefd op deze lage vaas uit de collectie van Luimes & Luimes.

Dit is de gatenvaas uit de collectie van Luimes en Luimes

De vaas is al een cadeautje op zich. Het is een goede basis om op een simpele manier een hip bloemstuk te maken. Daar heb je geen groene vingers voor nodig !! Ik maak er een romantisch bloemstuk mee.

Wat heb je nodig:

  • 4 Rozen (3x rood en 1x roze)
  • 5 Ranonkels
  • Bloesemtakken
  • Asparagus-groen
  • 1 Tak gipskruid
  • Lage vaas met gaten * (Luimes & Luimes)

Superranonkel

Zelf een romantisch bloemstukje maken, hoe doe je dat?

Moeilijkheidsgraad:

Het is absoluut niet moeilijk om deze vaas op te maken. Gewoon in elk gat één of meerdere bloemetjes of takjes groen steken. Je hebt alleen maar korte bloemen nodig.

Ik begin eerst met bloesemtakjes die ik tussen de gaten ‘vlecht’. Daarna volgen de bloemen. Omdat ik het geheel een Valentijnstintje wil geven, gebruik ik roze en rode bloemen, gecombineerd met gipskruid.

Na de bloesemtakjes verdeel ik de rode rozen in de gaten, gevolgd door de roze super ranonkels. Ik heb slechts één roze roos, die ik in het midden verwerk. Daarna verdeel ik plukjes gipskruid tussen de bloemen. De asparagus maakt deze bloemdecoratie losjes en luchtig.

Het eindresultaat, een lief bloemstuk voor Valentijnsdag

Romantisch bloemstuk

Dit bloemstuk staat leuk op de salontafel. Door het gebruik van korte bloemetjes blijft het een mooi laag tafelstuk, waar je overheen kunt kijken. Ik gebruik geen hartjes of andere prullaria om het een extra Valentijnstintje te geven. Dat heeft de vaas niet nodig.

Nogmaals een Super Ranonkel

Deze vaas is te koop in 3 maten en in diverse kleuren (div. blauw, groen, brons, wit/ecru, taupe, grijs, beige, roze). Ik gebruik de middelste maat, deze heeft een doorsnede van 28 cm en is 12 cm hoog.

Lage vaas met gaten van Luimes & Luimes

Minpuntje van de vaas is misschien de prijs, ik betaalde € 32.50. Ik vind dat persoonlijk niet te duur maar kan dit niet voor een ander beoordelen. In de winkel ben ik dezelfde vaas ook tegengekomen voor €37,50.

Nadeel is dat de vaas lastig schoon te maken is vanwege de kleine gaten. Ik heb hem een nachtje laten ‘weken’ in water met schoonmaakazijn.

Wat is er zo leuk aan deze vaas ??

Het leuke aan deze vaas is dat hij heel makkelijk is op te maken, zelfs als je geen groene vingers hebt. Met enkele korte (restjes) bloemetjes krijg je heel snel een leuk effect. Hartstikke hip en helemaal van deze tijd. Met slechts 2 bossen tulpen en wat takjes creëer je al een leuk voorjaarseffect.

Voor mij is dit een vaas om veel plezier van te hebben. Ook leuk als moederdagcadeautje over een paar maanden 😉 Wat vind jij ??

* Dit artikel is niet gesponsord maar heb ik mezelf cadeau gedaan !!

Delen = Vermenigvuldigen:

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten