Appeltaart met bosvruchten

Niet om op te eten, maar is-is niet om op te eten ?!?!

Ik ben grote fan van Heel Holland Bakt en ook zondagavond kwamen weer de mooiste en lekkerste taarten voorbij. Helaas heb ik niet veel talent om te bakken maar deze creatieve bloemen-appeltaart hoef je niet te bakken. En het leuke is, deze appeltaart met bosvruchten bevat geen calorieën. Als je daar niet vrolijk van wordt . . . ?!?!

Ingrediënten appeltaart met bosvruchten:

  • Mini-appeltjes (Malus)
  • Gedroogde appelschrijfjes
  • 9 Craspedia (gedroogd)
  • Hederablad (mag ook ander stevig blad zijn)
  • 3 kleinere pompoentjes
  • Bosvruchten zoals kastanjes, eikels, beukenootjes en denneappeltjes
  • Rond stuk steekschuim (5 cm hoog en 20 cm doorsnee)
  • Knopspelden & cocktailprikkertjes

Hoe maak je de taart ??

Moeilijkheidsgraad:

Als eerste snij ik het steekschuim doormidden, zodat ik 2 dunnere schijven heb. Dit worden de lagen van de taart. Ik bekleed de zijkanten van beide lagen met klimopblad, dat ik met speldjes vastmaak.

Stap 1 - Eerst de taartranden afwerken met klimopblad

Vervolgens neem ik de gedroogde appelschijfjes, deze knip ik doormidden. Deze halve appelschijfjes prik ik dakpansgewijs met knopspelden vast over de klimopbladeren heen. Dit wordt de onderste laag van de appeltaart.

De beide lagen van mijn eigengemaakte appeltaart

De vulling van de appeltaart

Tussen de 2 lagen komen de appeltjes. Ik prik een cocktail-prikkertje helemaal door de mini-appeltjes heen. Dan steek ik de appeltjes met prikkertje in de onderste taartlaag, netjes langs de rand. Ik prik gewoon door het hederablad heen, dat hierdoor net iets beter op zijn plek blijft zitten.

Rand van appeltjes als taartvulling

Het middelste gedeelte vul ik op met een stukje droog steekschuim, die hoeft echter niet. Daarna prik ik de bovenste taartlaag op de appeltjes. De cocktail prikkertjes die uit de appeltjes steken zorgen voor genoeg houvast.

De taart versieren

Daarna kun je de taart gaan afwerken. Langs de rand van de bovenste taartlaag maak ik een brede rand van hele appelschijfjes. In het midden leg ik drie kleinere pompoentjes, daar omheen komen kastanjes, dennenappeltjes en nog wat losse appeltjes als decoratie.

Appeltaart zonder calorieën

Om alles goed vast te zetten steek ik in de grote kastanjes een cocktailprikkertje, die ik op strategische punten vastprik tussen de losliggende decoratie. De gele craspedia bolletjes (gele bolletjes) zijn de kersen op de taart.

Appeltaart met bosvruchten, zonder calorieën

Et voilà, een creatieve appeltaart met bosvruchten zonder calorieën

Ik vind het zelf een mooie herfsttaart geworden, 100% gemaakt met producten van het seizoen. Daar heb ik nog wel een mooi plekje voor in de keuken.

Vooruit, de laatste foto ;-)

En ook al is-ie niet om op te eten . . . hij ziet er wel uit om op te (vr)eten ?!?!

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Delen = Vermenigvuldigen:

13 Reacties

    1. Dat is altijd leuk, samen spullen zoeken in het bos. Je kunt er heel veel leuke herfstdecoraties mee maken. Tijdens het wandelen neem ik altijd wel een tasje mee naar huis (met o.a. denneappels).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten